Blefaroplastia este o procedură minim invazivă prin care se îndepărtează excesul de piele de pe pleoape. Odată cu vârsta, pleoapele se întind, iar mușchii care le susțin slăbesc. Ca urmare, excesul de piele și grăsime se poate aduna deasupra și sub pleoape. Acest lucru ne poate face să ne pierdem încrederea în noi înșine și să arătăm mai obosiți, deoarece provoacă sprâncene lăsate, pleoape superioare căzute și pungi sub ochi.

La Illuma Clinique te poți bucura de realizarea acestei proceduri într-un mediu sigur și primitor, în care serviciile medicale de calitate, tehnologiile inovatoare și o echipă de specialiști dedicați întregesc experiența fiecărei persoane care ne trece pragul.

Ce este blefaroplastia superioară chirurgicală?

Blefaroplastia superioară chirurgicală sau ridicarea pleoapelor superioare este o procedură chirurgicală specializată a pleoapelor prin care se îndepărtează pliurile de piele lăsată și excesul de piele proeminentă care se află deasupra pleoapelor superioare, pentru a obține un aspect mai puțin obosit și mai întinerit. Motivele pentru care se efectuează o blefaroplastie superioară pot fi diverse:

  • pur estetice: atunci când îți dorești să arăți mai puțin obosit și să reduci semnele îmbătrânirii;
  • funcționale: atunci când ai nevoie de o reducere a obstrucției vederii din cauza excesului de piele acumulată.

În ambele situații, evaluarea clinică și gestionarea atât a problemelor funcționale, cât și a celor estetice reprezintă un pas esențial în obținerea celui mai bun rezultat posibil. Echipa Illuma Clinque e pregătită să te îndrume și să-ți ofere soluțiile potrivite nevoilor tale, click aici să ne cunoști.

Cum se realizează procedura?

Blefaroplastia superioară chirurgicală este o procedură delicată și personalizată. Ca atare, consultațiile inițiale sunt unul dintre cei mai importanți pași în chirurgia pleoapelor. În cadrul unei consultații inițiale vom discuta despre istoricul medical și așteptările pacientului, dar vom stabili și dacă zona vizată este eligibilă pentru această intervenție.

Procedura este efectuată cu anestezie locală. Din punct de vedere tehnic, procedura implică identificarea pliului pleoapei superioare pentru fiecare pleoapă în parte și realizarea unor incizii subtile prin care se va îndepărta suficientă piele astfel încât să atenuăm problema. Grăsimea este de obicei păstrată pe mijlocul pleoapei, dar o anumită îndepărtare poate ajuta la conturarea estetică în chirurgia cosmetică a pleoapelor. Când procedura este completă, pleoapa este închisă cu suturi. Incizia trebuie să se afle în pliul pleoapei, ceea ce o face mai puțin vizibilă după vindecare.

Ce rezultate se obțin în urma procedurii?

Ca în cazul oricărei operații estetice, rezultatele variază de la o persoană la alta, dar în doar câteva săptămâni ar trebui să observi că ochii tăi au devenit mai luminoși și zona din jurul lor este mai fermă. Rezultatele după procedura de blefaroplastie pot fi subtile, dar de impact: un aspect natural, mai întinerit.

Vei vedea o diferență la aspectul pleoapelor tale imediat după operație. Cu toate acestea, umflăturile și decolorarea postoperatorie pot ascunde inițial rezultatul final. În timp ce mulți pacienți se întorc la muncă după câteva zile sau după o săptămână după blefaroplastie, poate dura câteva săptămâni până când umflătura dispare complet. Vei putea să te bucuri de rezultatele finale ale procedurii în aproximativ 4 până la 6 săptămâni după operație.

Pentru a vă putea face o idee mai clară asupra efectelor, vă rugăm să observați câteva exemple înainte și după procedură:

Cât durează procedura?

O blefaroplastie superioară poate dura aproximativ 1 oră. Chirurgul va aplica, de obicei, câteva benzi subțiri numite benzi de sutură pentru a susține pleoapele după operație. Acestea vor fi îndepărtate 1 săptămână mai târziu.

Cum trebuie să te pregătești înaintea procedurii?

În pregătirea pentru procedura de blefaroplastie, va trebui să urmezi câțiva pași simpli:

  • să faci teste de laborator sau o evaluare medicală, recomandate de către medicul specialist Illuma;
  • să iei anumite medicamente sau să îți ajustezi medicamentele actuale;
  • să eviți să iei aspirină, medicamente antiinflamatoare și suplimente pe bază de plante, deoarece acestea pot crește riscul desângerare și vânătăi.

Care sunt indicațiile după procedură?

După operație este posibil să ai temporar: vedere încețoșată, ochi care lăcrimează, sensibilitate la lumină, pleoape umflate și amorțite.

Respectă următorii pași pentru o recuperare rapidă:

  • folosește comprese cu gheață pe ochi în noaptea de după operație și pentru primele zile de după procedură;
  • folosește picăturile sau unguentele prescrise pentru ochi;
  • dormi cu capul ridicat mai sus decât pieptul timp de câteva zile;
  • poartă ochelari de soare de culoare închisă pentru a-ți proteja pielea de soare și vânt;

Care sunt principalele reacții adverse?

Orice intervenție chirurgicală prezintă riscuri, inclusiv reacții adverse la anestezie și formarea de cheaguri de sânge. Pe lângă acestea, riscurile rare ale procedurii de blefaroplastie includ: infecții și sângerare, ochi uscați, dificultate în închiderea pleoapelor, leziuni la nivelul mușchilor oculari sau vedere încețoșată temporar. Cu ajutorul specialiștilor Illuma Clinique, vei beneficia de tratamentul potrivit cazului tău specific.

Care sunt contraindicațiile?

Blefaroplastia nu este recomandată în cazul unor ochi proeminenți în raport cu marginea osoasă care înconjoară ochiul propriu-zis, afecțiuni sistemice, cum ar fi sângerarea excesivă sau dificultăți de vindecare și simptome de ochi uscați. Toate aceste situații vor fi abordate în timpul consultașiei inițiale.

Cât durează efectul?

Rezultatele procedurii de blefaroplastie superioară se văd imediat, majoritatea pacienților recuperându-se complet în 7-10 zile. Cu toate acestea, deși este de așteptat ca operația la pleoape să corecteze anumite afecțiuni în mod permanent, vei continua să îmbătrânești în mod natural. Folosirea protecției solare te va ajuta să menții efectul procedurii până la 5-10 ani. De asemenea, ține cont de faptul că această procedură poate fi doar primul pas în obținerea aspectului pe care ți-l dorești. Din fericire, la Illuma Clinique poți alege dintr-o gamă largă de proceduri menite să te ajute în acest proces. Click aici pentru detalii.

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite solicitare