Vergeturile pot fi greu de ascuns, mai ales dacă sunt localizate în zone ușor vizibile din ținutele noastre preferate. Loțiunile, gelurile sau diversele creme nu te pot scăpa de ele, oricât de mult te-ai strădui. Cel mai bun mod de a aborda această problemă este tratarea vergeturilor cu un instrument laser special conceput.

Procedura cu laser CO2 fracționat, care utilizează un laser cu dioxid de carbon, este o metodă de tratament eficientă estompând considerabil aspectul vergeturilor.

La Illuma Clinique, folosim cu succes această procedură de tratament nu numai pentru vergeturi, ci și pentru alte probleme ale pielii: cicatrici, acnee sau riduri.

Ce este laserul CO2 fracționat pentru vergeturi?

Vergeturile sunt cicatrici care se formează atunci când pielea se mărește sau se micșorează rapid. Schimbarea rapidă a greutății sau a înălțimii face ca fibrele din piele să se rupă. Pe măsură ce acestea se vindecă, se formează aceste dungi sau șiruri de dungi, denumite vergeturi. Cu cât acestea sunt mai profunde, cu atât devin mai greu de atins cu un fascicul laser care produce energie.

Un laser CO2 va pătrunde în siguranță în straturile mai profunde ale pielii, targetând inclusiv vergeturile profunde, adâncimea și intensitatea fasciculelor, fiind setate în funcție de nevoile fiecărui pacient. Fasciculele laser fracționate sunt pixelate, ceea ce înseamnă că fasciculul este fragmentat într-o multitudine de fascicule subțiri de lumină. Organismul răspunde prin trimiterea de nutrienți în zona afectată, iar țesutul cutanat adiacent – care nu este afectat – începe să se reproducă. După câteva săptămâni, pielea afectată e înlocuită de creșterea unui țesut sănătos.

Cum se realizează procedura?

Procedura cu laser CO2 fracționat este adesea efectuată prin aplicarea unei creme anestezice locale pe zona ce urmează sa fie tratată, apoi începe tratamentul propriu-zis. Acesta utilizează energie luminoasă cu impulsuri care este pulsată continuu printr-un model de scanare pentru a îndepărta straturile exterioare subțiri ale pielii deteriorate și pentru a stimula producția de colagen și elastină, ceea ce ajută verheturile și cicatricile să se vindece și să se estompeze. Astfel, în cele din urmă, celulele vechi, deteriorate, sunt înlocuite cu piele nouă, sănătoasă.

Ce simți în timpul procedurii?

Procedura cu laser CO2 fracționat este este unul dintre cele mai eficiente tratamente pe care îl efectuăm la Illuma Clinique pentru estomparea vergeturilor. Pe parcursul tratamentului se va simți un mic disconfort, dar ne asigurăm că pacienții noștri se simt confortabil pe tot parcursul procedurii. Senzația care este adesea resimțită este similară unei înțepături, însoțită de o ușoară încălzire și înroșire a pielii.

Ce rezultate se obțin în urma procedurii?

Este important de știut că, în cazul tratamentului cu laser pentru vergeturi, va trebui să planifici mai multe ședințe pentru a obține rezultate maxime. Numărul de ședințe de care vei avea nevoie depinde de profunzimea vergeturilor. În medie, vor fi necesare 3-4 tratamente, cu câteva săptămâni între fiecare tratament. Rezultatele variază de la pacient la pacient, în funcție de profunzimea vergeturilor, perioada de timp de când au apărut dar și de vârsta pacientului.

Cât durează procedura?

Procedura cu laser CO2 fracționat se face adesea prin aplicarea unei creme anestezice locale pe zona cu probleme cu 30-45 de minute înainte. Procedura în sine durează doar 15-20 de minute.

Cum trebuie să te pregătești înaintea procedurii?

Înainte de procedura cu laser CO2 fracționat, se recomandă următoarele:

  • să nu folosești produse care conțin retinoizi, deoarece acestea pot afecta rezultatele finale;
  • să eviți expunerea excesivă la soare cu 2 săptămâni înainte de tratamentul cu laser;
  • să nu iei medicamente precum ibuprofen, aspirină și chiar vitamina E, deoarece acestea pot duce la o coagulare prelungită.

Care sunt indicațiile după procedură?

După procedura cu laser CO2 fracționat, trebuie să aplici o cremă de protecție solară pentru a-ți proteja pielea de razele nocive ale soarelui. Asigură-te că folosești, de asemenea, un produs de curățare și o cremă hidratantă blândă de două ori pe zi și evită orice produs abraziv.

Care sunt principalele reacții adverse?

În cazuri rare, pot fi observate următoarele reacții adverse:

  • eritem prelungit (înroșirea prelungită a pielii) – este de așteptat să apară roșeață după procedura cu laser CO2 fracționat, dar aceasta se vindecă de obicei în trei sau patru zile;
  • hiperpigmentare – hiperpigmentarea post-inflamatorie este cel mai frecvent întâlnită la pacienții cu pielea mai închisă la culoare;
  • infecții – infecțiile bacteriene sunt rare, cu o probabilitate de doar 0,1% în toate cazurile tratate.

Care sunt contraindicațiile?

Persoanele cu erupții extinse, răni deschise sau orice infecții pe suprafața pielii sunt sfătuite să nu urmeze această procedură.

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite solicitare