• Mezoterapie injectabila

Mezoterapia injectabilă facială: calea spre un ten (aproape) perfect

Mezoterapia injectabilă facială este o procedură care utilizează injecții de vitamine, enzime și extracte de plante pentru a întineri și a revitaliza pielea, precum și pentru a elimina excesul de grăsime.

Michel Pistor, un medic din Franța, a dezvoltat această tehnică în 1952. Inițial, aceasta a fost folosită pentru a ameliora durerea. În anii care au trecut de atunci, procedura a câștigat popularitate în Statele Unite și nu numai.

Ce este mezoterapia injectabilă facială?

Mezoterapia injectabilă facială este o procedură de injectare prin care se introduc doze mici de substanțe active în straturile medii ale pielii pentru a activa procesele intercelulare. Acest lucru îmbunătățește metabolismul și regenerarea celulară. Formula injectată include vitamine, enzime, acizi nucleici, aminoacizi și extracte de plante pentru a întineri și revitaliza pielea, precum și pentru a elimina excesul de grăsime. Tehnica utilizează ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții în stratul mijlociu al pielii. Amestecul de conținut variază în funcție de fiecare caz în parte și de zona specifică ce urmează a fi tratată. Datorită echipei formate din medici specializați în estetica facială, în cadrul Illuma Clinique, vei beneficia de un tratament adaptat cu totul nevoilor tale.

Procedura de mezoterapie injectabilă facială oferă rezultate vizibile încă din primele minute după ședință, motiv pentru care reprezintă o alegere excelentă dacă trebuie să îți pregătești tenul pentru o petrecere sau o ocazie specială. Procedura facială de întinerire a pielii cu mezoterapie va oferi pielii tale o hidratare intensă și de lungă durată, astfel încât aceasta să se simtă mai proaspătă și hrănită din interior, cu o “strălucire” revitalizată vizibilă la exterior. Cu fiecare ședință de mezoterapie injectabilă facială vei obține rezultate din ce în ce mai bune și de lungă durată.

Cum se realizează procedura?

Procedura de mezoterapia injectabilă facială presupune doi pași:

 • Evaluarea inițială: la prima vizită în cadrul Illuma Clinique, înainte de a începe procedura propriu-zisă, vei participa la o evaluare inițială cu medicul tău pentru a discuta despre nevoile tale și pentru a stabili zonele cele mai indicate procedurii de mezoterapie injectabilă facială.
 • Procedura propriu-zisă:
  • tenul este curățat și este posibil să ți se administreze un anestezic topic pentru a amorți zona înainte de injectare;
  • în timpul mezoterapiei injectabile faciale, amestecul de substanțe active personalizat nevoilor tenului tău este injectat în partea selectată a pielii cu ajutorul unui ac foarte fin. Injecțiile pot fi administrate la diferite adâncimi, de la 1 la 4 milimetri în piele, în funcție de zona tratată.

La Illuma Clinique oferim proceduri personalizate de mezoterapie injectabilă facială prin combinarea celor mai bune fiole pe bază de plante și alte substanțe active pentru lifting, strălucire, anti-îmbătrânire, acnee, cicatrici și întinerire. Aceste stimulente pentru ten repară în mod activ pielea pentru a înlocui mineralele care sunt deficitare, cum ar fi magneziul, sodiul, potasiul și calciul.

Ce simți în timpul procedurii?

Mezoterapia injectabilă facială este aplicată sub piele cu o serie de injecții cu ajutorul unui ac foarte fin. Acest lucru poate fi ușor inconfortabil – injecțiile din apropierea buzei sau a nasului pot provoca cel mai mult disconfort. Cu toate acestea, comunicarea permanentă cu medicul tău Illuma Clinique, poate ajuta la gestionarea specială a zonelor mai sensibile.

Ce rezultate se obțin în urma procedurii?

Mezoterapia injectabilă facială este utilizată pentru:

 • hidratare profundă;
 • tratamentul ridurilor fine;
 • prevenirea formării de noi riduri;
 • luminozitate și aspect sănătos al pielii;
 • revitalizarea pielii.

Rezultatele mezoterapiei injectabile faciale se văd imediat, după prima ședință, prin îmbunătățirea texturii și aspectului pielii. Rezultatul estetic dorit se obține cumulativ după 4-6 ședințe, cu un interval de 15-20 de zile. După primele 3 luni, se sugerează repetarea tratamentului la fiecare 2-6 luni, în funcție de nevoile personale ale fiecărui pacient.

Cât durează o ședință?

Acest lucru depinde de gradul de afecțiune și de problemele pielii tale. În general, o ședință durează aproximativ între 20-30 de minute.

Cum trebuie să te pregătești înaintea procedurii?

Mezoterapia injectabilă facială este o procedură nechirurgicală, prin urmare, nu necesită o pregătire specială în prealabil. Totuși, tenul nu ar trebui să prezinte infecții sau inflamații, cum ar fi eczeme sau acnee.

Care sunt indicațiile după procedură?

Nu există restricții specifice în ceea ce privește activitățile după procedura de mezoterapie injectabilă facială. Te poți întoarce la ceea ce făceai imediat ce ai ieșit de la Illuma Clinique. Cu toate acestea, ar trebui să eviți activitatea fizică excesivă timp de câteva ore, dar și expunerea prelungită la soare.

Care sunt principalele reacții adverse?

Mezoterapia injectabilă facială este o procedură nedureroasă și absolut sigură, cu condiția să fie efectuată de medici specializați – Dermatologi, asemenea celor din echipa Illuma Clinique. În cazuri rare au fost observate simptome ușoare, cum ar fi:

 • durere în zona de aplicare;
 • umflături ușoare care durează câteva ore;
 • sensibilitate și roșeață;
 • eczeme (vânătăi);
 • mâncărimi.

Care sunt contraindicațiile?

În general, nu există contraindicații serioase asociate cu mezoterapia injectabilă facială. Cu toate acestea, procedura trebuie evitată de persoanele care iau anticoagulante, deoarece pot apărea vânătăi în timpul tratamentului.

De asemenea, mezoterapia injectabilă facială nu este recomandată pentru persoanele care au infecții severe ale pielii, infecții herpetice sau alergii. Ca măsură de precauție, femeile care sunt însărcinate ar trebui să aștepte până la sfârșitul sarcinii.

Cât durează efectul?

Mezoterapia injectabilă facială este o procedură simplă, nedureroasă și fără efecte secundare majore, care permite pacientului să se întoarcă imediat la activitățile sale zilnice. Dacă alegi să continui cu ședințe de urmărire la fiecare două până la șase luni, îmbunătățirea tenului va fi mai stabilă și de durată. Dacă se păstrează consecvența, trei până la cinci ședințe îți vor hidrata și revitaliza tenul în profunzime.

Contactează-ne pentru o programare la unul dintre medicii clinicii!

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite solicitare