• MARIRE SI VOLUMIZARE BUZE

Mărirea şi volumizarea buzelor, procedura simplă cu efecte spectaculoase

Este firesc să fim preocupaţi de aspectul fizic şi să vrem să devenim cea mai bună variantă a noastră din toate punctele de vedere. Din fericire, acum este tot mai uşor să îmbunătăţim lucrurile de care nu suntem perfect mulţumiţi. Iar cum gura este considerată cea mai senzuală parte de pe faţa unei persoane, volumizarea buzelor este o procedură care aduce plusul de care avem poate nevoie şi care ne poate face să ne simţim mai atrăgători şi mai siguri pe propria persoană.
Este important să precizăm că această procedură nu este dedicată în mod exclusiv femeilor. Bărbaţii pot beneficia şi ei de buze mai pline şi lipsite de eventuale asimetrii oferite de mama natură.

Ce este procedura de volumizare a buzelor

Procedura de volumizare a buzelor este o tehnică non-invazivă ce are ca scop creşterea în volum a buzelor pacientului. Poate fi efectuată pentru a remedia diferenţele existente între acestea, un colţ mai căzut sau mai ridicat, ridurile verticale aduse de trecerea timpului sau pur şi simplu pentru a le oferi buzelor o formă mai senzuală.
Este o procedură extraordinară nu doar pentru că oferă buzelor volum sporit, dar şi pentru că reuşeşte în acelaşi timp să le remodeleze şi să le contureze păstrând şi aspectul natural atât de dorit. Acidul hialuronic folosit în cadrul acestui tip de tratament are şi rolul de a hidrata, astfel încât pacientul va scăpa de grija buzelor crăpate şi uscate din cauza frigului sau a deshidratării.
Volumizarea se poate efectua asupra ambelor buze sau doar în cazul celei superioare sau inferioare, dacă vrem să obţinem exclusiv efectul de egalare a volumului. Practic, fillerele pe bază de acid hialuronic sunt indicate pentru:
• buzele prea subţiri;
• buze asimetrice, când una dintre buze e mult mai subţire decât cealaltă;
• mici asimetrii în zona buzelor;
• buze deshidratate, îmbătrânite, care prezintă riduri.
Buza de sus este prima care pierde din volum odată cu trecerea timpului, iar cu cât volumul acesteia scade, cu atât mai greu se observă şi linia de contur, favorizând creşterea distanţei dintre nas şi buza superioară şi aspectul îmbătrânit al feţei.

Cum se realizează procedura

Procedura prin care se realizează volumizarea buzelor constă în injectarea de acid hialuronic, după ce în prealabil pacientului i-a fost aplicată o cremă cu anestezic local, menită să înlăture orice disconfort sau durere pe care le-ar putea cauza microcanula atraumatică.

De ce se foloseşte acid hialuronic? Pentru că este o substanţă pe care noi o avem în mod firesc în organism, iar tipul de fillere pe care le folosim sunt extrem de apropiate cu cele care se găsesc în ţesuturile şi pielea noastră. În acest fel, ne asigurăm că substanţele sunt perfect sigure şi că nu există riscul apariţiei unor reacţii alergice.

Acidul hialuronic este substanţa care menţine ţesuturile hidratate şi le protejează de apariţia ridurilor, însă după vârsta de 26 de ani producţia naturală din ţesuturi scade cu până la 60%. Aşa că volumizarea are mai multe efecte benefice. Pe lângă mărirea buzelor procedura ajută şi la definirea şi hidratarea acestora, evitând uscarea şi descuamarea lor, lucruri atât de frecvent întâlnite, în mod special în sezonul rece.

Injectarea se realizează în mai multe puncte, cu o dozare foarte clar controlată, astfel încât pacientul să beneficieze de un aspect uniform, natural, ferit de asimetrii sau gâlme.

Ce simţi în timpul procedurii

Ştim că sunt destui pacienţi care îşi doresc această procedură, dar se tem de o eventuală durere. Nu este însă nimic de temut. Pacienţii noştri sunt extrem de încântaţi atât de rezultate, cât şi de faptul că volumizarea buzelor se efectuează fără durere sau orice altă neplăcere.

Crema-anestezic folosită de personalul clinicii noastre conţine în mod firesc lidocaină şi se aplică pe piele pentru a determina amorţirea suprafeţei acesteia pentru o anumită perioadă de timp, suficientă pentru a-i permite medicul să efectueze procedura fără ca pacientul să simtă vreun disconfort în tot acest timp. În acest fel blochează durerea la nivelul pielii, păstrând însă senzaţia de presiune, astfel încât pacientul ştie exact cum şi unde acţionează medicul.

După ce anestezicul şi-a făcut efectul, medicul începe injectarea acidului hialuronic în funcţie de discuţia iniţială cu pacientul şi dorinţele acestuia în ceea ce priveşte aspectul buzelor. Imediat după injectare se efectuează un mic masaj de modelare, astfel încât fillerul să poată fi distribuit uniform şi să creeze efectul mult dorit.

Ce rezultate se obţin în timpul procedurii

Volumizarea buzelor este o procedură ale cărei efecte se pot observa imediat, încă de după injectare. Cum te vei ridica de pe patul pe care medicul va efectua injectarea cu fillerul cu acid hialuronic vei observa imediat schimbarea: buzele sunt mai mari, mai bine conturate şi simetrice.

Fillerul va continua să acţioneze şi în zilele următoare, definitivând procesul de mărire a buzelor şi oferindu-le hidratare. Rezultatul final va fi observat după 2 săptămâni, timpul necesar de care are nevoie acidul hialuronic ca să reţină apa şi să ofere volumul aşteptat.

Cât durează o şedinţă

Procedura de volumizare a buzelor nu durează mai mult de 30 de minute, iar efectele se observă în timp real. Tipul de acid hialuronic este stabilit de medicul specialist în funcţie de dorinţele şi aşteptările pacientului. La fel se întâmplă şi cu cantitatea necesară, care poate fi controlată inclusiv în timp ce este efectuată injectarea.

Rezultatele se observă pe loc, chiar în cabinet, iar pacientul poate pleca din clinică imediat, fără să aibă grija unei eventuale recuperări.

Cum trebuie să te pregăteşti înaintea procedurii

Înainte să apelezi la medic pentru volumizarea buzelor trebuie să te asiguri că ții cont de urmatoarele aspecte.

Tratamentele cu aspirină, ibuprofen sau anticoagulante pot creşte riscul apariţiei de vânătăi în locurile în care este efectuată injectarea. Tratamentul imunosupresor creşte riscul de infecţie, în timp ce alte proceduri estetice, precum PRP, microneedeling sau peelingurile efectuate în aceeaşi perioadă de timp pot cauza inflamaţii.

Ca să poţi apela la volumizarea buzelor fără riscul unor complicaţii trebuie să ai cel puţin o săptămână între finalizarea tratamentelor precum cele menţionate mai devreme şi injectarea cu acid hialuronic.

Care sunt indicaţiile după procedură

Volumizarea buzelor este o procedură extrem de uşor de suportat de către pacient. Există însă câteva recomandări de care e important să ţii cont pentru ca evoluţia să fie cât mai bună.

Pentru ca lucrurile să decurgă cum nu se poate mai bine este important să eviţi machiajul în primele 24 de ore, iar în primele 48 de ore trebuie să eviţi expunerea la căldură excesivă, cum este cea cauzată de saună, soare sau temperaturi foarte scăzute.

Băuturile alcoolice ar trebui şi ele evitate sau consumate cu măsură în următoarele zile de după intervenţie. Este bine să eviţi şi consumul de de tutun, cunoscut fiind faptul că nicotina este o substanţă care favorizează resorbţia acidului hialuronic. Dacă eşti fumător, după trecerea celor 72 de ore încearcă, pentru următoarele 2 săptămâni, să alternezi zona gurii în care ţii ţigara.

Apa este extrem de importantă, aşa că după injectarea cu acid hialuronic este foarte important să te asiguri că bei 1,5 – 2 litri în fiecare zi.

Nu sunt indicate, timp de o săptămână, efectuarea de exerciţii fizice intense, iar tratamentele cosmetice, cu laser sau intervenţiile stomatologice care ar putea cauza presiune pe buze ar trebui amânate vreme de cel puţin 2 săptămâni de la efectuarea intervenţiei.

Masajul uşor al zonelor injectate cu acid hialuronic, cu o cremă pe bază de arnică, este recomandat în primele 24-48 de ore pentru a favoriza uniformizarea produsului în buze, precum şi formarea granuloamelor.

Care sunt principalele reacţii adverse

Ca în cazul oricărei intervenţii există posibilitatea apariţiei unor efecte secundare minore, precum edeme, senzaţie de mâncărime locală sau arsură. Vestea bună este că şi dacă apar, acestea dispar în câteva zile, iar senzaţia de disconfort este minoră. Mai mult, pot fi mascate uşor cu un machiaj natural.

În cazul apariţiei unor mici vânătăi sau a unor granuloame, poţi apela în primele 48 de ore de la intervenţie la un masaj uşor al buzelor, cu ajutorul unei creme cu arnică. Acesta ajută la refacerea mult mai rapidă a zonei.

În primele 24, cel mult 48 de ore poţi resimţi buzele foarte tari sau chiar rigide, de aceea este important să ştii că acest lucru este perfect normal ca urmare a injectării acidului hialuronic şi a inflamaţiei care provine odată cu aceasta. Lucrurile vor reveni rapid însă la starea pe care o cunoşteai şi înainte de efectuarea procedurii.

Care sunt contraindicaţiile

Persoanele cu istoric de alergii la unele dintre substanţele folosite în timpul procedurii de volumizare a buzelor sunt excluse din start de pe lista celor care pot efectua această procedură de volumizare a buzelor.

Femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite şi ele procedurile care presupun injectarea de acid hialuronic. Nici pacienţii care suferă de boli autoimune, diabet sau tulburări ale sistemului imunitar nu sunt eligibili pentru astfel de tratamente.

Cât durează efectul

Acidul hialuronic este o substanţă care se resoarbe în organism, aşa că şi efectele acestei proceduri sunt temporare. Din fericire, efectul durează suficient de mult încât să te bucuri din plin de rezultate, între 6 luni şi 1 an.

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite solicitare