Peelingul chimic este o procedura utilizata pentru imbunatatirea aspectului pielii de la nivelul fetei, gatului si mainilor. Cu ajutorul substantelor aplicate, se obtine o exfoliere a stratului superior al pielii.
Exista trei tipuri de peeling chimic, fiecare fiind utilizat in functie de problema ce se doreste a fi tratata:
PEELING CHIMIC SUPERFICIAL
Se pot utiliza substante cum ar fi aidul glicolic, salicilic sau ferulic. Acestea indeparteaza stratul superficial al epidermului fiind utilizate pentru a trata petele pigmentare superficiale ridurile fine, punctele negre, albe, semnele post-acneice superficiale si pentru a reda luminozitate tenului.
PEELING CHIMIC MODERAT
Se utilizeaza pentru a exfolia atat epidermul cat si stratul superficial al dermului. Ofera beneficii in a trata riduri moderate si profunde, cicatrici post-acneice si pete hiperpigmentare.
PEELING CHIMIC PROFUND
Printre acizii folositi pot fi TCA sau phenol, acizi ce provoaca un efect la nivelul dermului profund. Procedura este utilizata pentru a elimina ridurile profunde sau cicatricile post-acneice semnificative. Necesita anestezie si o perioda mai mare de recuperare.
Cum decurge tratamentul?
Primul pas este cel de curatare a pielii cu un demachiant potrivit tipului de ten. Urmatorul pas este cel de protejare a zonelor sensibile (buze si nari) cu Silkses Protector hidratant cutanat. Urmeaza tratamentul de peeling propriu-zis prin aplicarea solutiilor destinate exfolierii. In functie de tipul de peeling, se pot utiliza 2 sau 3 tipuri de solutii, fiecare fiind aplicata in 1-2 straturi.
In functie de protocol, tratamentul se poate sigila la final cu o crema ce contine retinol pentru a accelera procesul de exfoliere.
Frecventa: 4-6 tratamente la 3-4 saptamani distanta. Numarul final de sesiuni depinde de evolutia pacientului.
Mentinere: sesiuni la fiecare 2 luni