• Mezoterapie injectabila – scalp

Mezoterapia injectabilă pentru stimularea regenerării părului: de ce să apelezi la ea?

Mezoterapia injectabilă pentru stimularea regenerării părului este un tratament foarte eficient și nedureros pentru încetinirea căderii părului. Alopecia, așa cum este numită din punct de vedere medical căderea părului, este un proces ce afectează atât bărbații, cât și femeile, dându-le un aspect obosit, îmbătrânit și chiar bolnăvicios. Căderea părului la bărbați și femei este un fenomen normal, dar dacă pierderea părului devine prea semnificativă, atunci trebuie să ne asigurăm că nu se transformă într-o formă mai gravă de alopecie.

În cadrul Illuma Clinique poți alege dintre mai multe tratamente pentru a stimula regenerarea părului, în funcție de gradul de alopecie și de nevoile tale. Mezoterapia injectabilă este alegerea ideală dacă îți propui să intervii la nivelul scalpului și să tratezi alopecia, vizând direct factorii responsabili de creșterea părului, fără a fi nevoie de o perioadă specială de recuperare..

Ce este mezoterapia injectabilă pentru stimularea regenerării părului? 

Mezoterapia injectabilă pentru stimularea regenerării părului este o procedură de tratament prin care se injectează în scalp vitamine, minerale și cocktailuri de aminoacizi care sunt necesare pentru creșterea părului. Ceea ce face această procedură este să hrănească foliculii de păr și să stimuleze bulbii inactivi, îngroșând astfel părul subțire, stopând căderea părului și întărind firul de păr de la rădăcină. În cadrul procedurii de mezoterapie injectabilă se utilizează ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții la nivelul scalpului, iar echipa de medici specialiști din cadrul Illuma Clinique va avea grijă ca fiecare pas al procedurii să fie realizat în siguranță și conform nevoilor tale.

Amestecul de conținut al injecției administrate în timpul mezoterapiei conține substanțe active precum vitamine, zinc, acizi nucleici, coenzime și aminoacizi extrem de valoroși (așa-numitele peptide biomimetice și factori de creștere), iar acest lucru favorizează creșterea și regenerarea părului. Studiile medicale arată că șansele de regenerare a părului cu ajutorul mezoterapiei injectabile sunt de 60%, comparativ cu alte tratamente topice.

Cum se realizează procedura?

La Illuma Clinique, fiecare ședință de mezoterapia injectabilă pentru stimularea regenerării părului începe cu un examen de diagnosticare detaliat al scalpului și al zonelor care urmează să fie tratate de către medic. Odată stabilit diagnosticul, decis tratamentul și primit consimțământul, procedura de mezoterapie injectabilă este realizată de către medic cu ajutorul unui ac fin cu care sunt administrate microdoze de cocktailuri nutritive. Doza este perfect calculată și egală de fiecare dată, la fel și adâncimea injecției este controlată de medic pentru un rezultat optim.

Microinjecțiile sunt efectuate pe scalp pentru a hidrata în profunzime și a stimula regenerarea părului. Acestea ajută la aplicarea unor medicamente speciale care conțin vitamine și nutrienți necesari pentru un păr sănătos și un scalp revitalizat. Substanțele nutritive – ser împotriva căderii părului, ser de celule stem sau plasmă bogată în trombocite – stimulează regenerarea părului, prin creșterea aportului de sânge pe întreaga zonă a scalpului. Mezoterapia injectabilă îmbunătățește chiar și metabolismul celular și accelerează creșterea foliculilor de păr existenți și favorizează creșterea părului nou. Această procedură s-a dovedit a fi eficientă în cazul multor pacienți cu diverse stadii de alopecie.

Apoi, îți poți continua imediat ziua, deoarece mezoterapia injectabilă nu provoacă efecte secundare majore și, prin urmare, nu necesită o perioadă specială de recuperare.

Ce simți în timpul procedurii?

Deseori, mezoterapia injectabilă pentru stimularea regenerării părului este evitată din cauza presupunerii că ar fi dureroasă. Deși procedura se realizează cu ajutorul microinjecțiilor, durerea resimțită depinde foarte mult de pragul individual de durere. Ceafa și zona urechilor sunt zonele cele mai sensibile la injecții. Acestea și alte zone sensibile pot fi gestionate într-un mod special, ca urmare a unei comunicări continue cu medicul tău Illuma Clinique.

Ce rezultate se obțin în urma procedurii?

Alopecia sau căderea părului este o problemă care se tratează eficient prin mezoterapie injectabilă. În timpul procedurii, se fac mai multe injecții în partea laterală și superioară a scalpului. Faza intensivă a tratamentului necesită 1 procedură pe săptămână pentru o perioadă de 1-2 luni. După aceea, o ședință de tratament pe lună este suficientă pentru a menține efectele tratamentului.

Rezultatele oricărui tratament de regenerare a părului vor varia întotdeauna de la o persoană la alta, dar în majoritatea cazurilor este nevoie de 2-3 luni pentru ca rezultatele să fie vizibile. După un tratament intensiv de mezoterapie injectabilă cu un amestec adecvat de nutrienți, căderea părului poate fi redusă în mod semnificativ (în decurs de 4 luni) și poate fi posibilă o nouă regenerare a părului într-un mod susținut. Deși unii pacienți raportează rezultate bune la câteva săptămâni de la începerea tratamentului, din experiența noastră, efectul deplin al tratamentului se dezvoltă în decurs de trei până la șase luni.

Cât durează o ședință?

Unul dintre marile avantaje ale procedurii de mezoterapie injectabilă este că durează doar aproximativ 30 de minute.

Cum trebuie să te pregătești înaintea procedurii?

Mezoterapia injectabilă este o procedură nechirurgicală, totuși, vei stabili cu medicul tău din timp la ce să te aștepți. Este posibil să trebuiască să eviți aspirina și alte medicamente antiinflamatoare timp de o săptămână înainte de procedură. Aceste analgezice îți pot crește riscul de sângerare și vânătăi în timpul mezoterapiei.

Care sunt indicațiile după procedură?

  • Aplică produse recomandate de medicul tău pentru îngrijirea scalpului;
  • Evită sauna și expunerea la soare sau solar;
  • Redu consumul de alcool și fumatul.

Care sunt principalele reacții adverse?

  • Scalpul se poate înroși și imflama;
  • Uneori pot apărea vânătăi minore.

Reacțiile adverse dispar la câteva zile după procedură.

Care sunt contraindicațiile?

Procedura de mezoterapie injectabilă pentru regenerarea părului nu este recomandată persoanelor însărcinate sau care alăptează, precum și celor cu boli neoplazice, alergii, inflamații ale pielii, infecții ale pielii. Diabetul sau urmarea unor tratamente anticoagulante pot fi, de asemenea, contraindicații.

Cât durează efectul?

Stilul de viață, dieta și starea de sănătate au un impact semnificativ asupra aspectului și volumului părului. Eficacitatea tratamentului de mezoterapie injectabilă este satisfăcătoare, dar uneori este nevoie de câteva luni pentru a vedea aceste rezultate. Pentru alopecia severă, recomandăm utilizarea acestei proceduri ca parte a unui plan de tratament în mai multe etape.

La Illuma Clinique poți efectua cel mai complet test genetic pentru analiza alopeciei, pe baza căruia vei putea urma un tratament complet personalizat. Află mai multe detalii aici.

Rezultate Obținute

*Rezultatele tratamentului individual pot varia.
Toate fotografiile cu rezultate sunt de la pacienți reali.