fbpx

Volumizare pomeți cu acid hialuronic

Faţa şi mâinile sunt primele locuri de pe corp unde se observă efectele înaintării în vârstă. Iar pomeţii au un rol cheie în întreaga structură facială şi în aspectul pe care îl expunem, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Pomeții sunt cei care asigură simetria feţei, dar tot ei sunt primii care cedează odată cu trecerea timpului. Acesta este şi motivul pentru care modelarea pomeţilor este o procedură esenţială dacă vrem să ne păstrăm cât mai multă vreme aspectul tânăr şi sănătos.

Ce este procedura de modelare a pomeţilor

Pomeţii proeminenţi, bine conturaţi sunt un simbol al tinereţii. Oferă simetrie şi formă fiecărei feţe, însă trecerea timpului începe să le afecteze aspectul şi pomeţii încep să îşi piardă volumul. De vină pentru asta este un cumul de factori, de la scăderea cantităţii de ţesut adipos la atrofia musculară şi pierderea de substanţă osoasă. Pierderea în greutate are şi ea mult de-a face cu scăderea volumului pomeţilor, dar există şi pacienţi care sunt genetic lipsiţi de volum în această zonă a feţei.

Pentru orice problemă există însă o soluţie. Modelarea pomeţilor cu acid hialuronic este o procedură pe cât de rapidă, pe atât de eficientă şi sigură, recomandată în general celor trecuţi de 30 de ani, la cei la care numărul anilor încep să se facă vizibili. În plus, acidul hialuronic este o substanţă pe care o regăsim în mod natural în organismul nostru, ceea ce face ca procedura de modelare să fie una sigură.

Injectarea acestei substanţe are multiple beneficii: face pielea mai netedă, ajută la hidratarea ei şi creează volum, aspectul final fiind unul sănătos şi tânăr. Este importantă atât calitatea acidului hialuronic folosit în timpul intervenţiei, cât şi adâncimea la care este acesta injectat. Un medic bine pregătit ştie exact cât, cum şi unde să injecteze fillerele.

Cum se realizează procedura

Primul pas atunci când vrei să faci o astfel de schimbare este să mergi în cabinet, pregătit pentru o discuţie sinceră şi complexă în ceea ce priveşte dorinţele şi aşteptările pe care le ai de la o asemenea procedură.

Medicul analizează apoi anatomia facială a pacientului şi în funcţie de necesităţile acestuia şi de ceea ce îşi doreşte de la rezultatul final decide ce tip de acid hialuronic va folosi în timpul intervenţiei, precum şi cantitatea necesară.

Zona este apoi anesteziată cu ajutorul unei creme ce se aplică local, iar medicul începe injectarea cu acid hialuronic. Procedura durează între 30 şi 60 de minute, iar pacientul nu resimte în acest timp niciun disconfort. În plus, rezultatele sunt vizibile imediat după finalizarea procedurii, astfel încât pacientul se poate bucura de efectele ei încă de la bun început.

Fillerul cu acid hialuronic are 2 indicaţii în cazul pomeţilor. În funcţie de necesităţile pacientului poate fi injectat în ţesutul moale al obrajilor, ridicând în acest fel pomeţii şi îndepărtând aspectul îmbătrânit. Sau poate fi injectat deasupra pomeţilor, definind astfel mult mai bine trăsăturile feţei.

Injectarea se face treptat, în punctele cheie ale feţei, în zonele deja desemnate şi desenate de medicul care efectuează procedura, iar efectele de conturare se pot observa în timp real.

Ce simţi în timpul procedurii

Injectarea cu acid hialuronic se efectuează cu ajutorul unui ac sau al unei canule atraumatice, menită să asigure pacientului un confort cât mai sporit în timpul intervenţiei, dar şi să scadă cât mai mult riscul apariţiei unor echimoze după finalizarea procedurii.

Medicul nu începe injectarea până când crema anestezică – de obicei, pe bază de lidocaină, nu şi-a făcut efectul complet. Aşa că nu vei resimţi niciun fel de durere în timpul procedurii de modelare a pomeţilor şi vei fi pregătit ca imediat după finalizarea ei să îţi vezi liniştit de treburile zilnice. Fără repaos, fără chin.

Ce rezultate se obţin în urma procedurii

Rezultatele procedurii de modelare a pomeţilor sunt vizibile imediat, dar cel mai bine se observă la 4-5 zile după intervenţie, când se retrag şi eventualele edeme ce pot apărea după intervenţie. Chipul va avea din nou volumul de odinioară şi un aspect definit, fresh şi natural. Iar tu te vei putea bucura de această imagine între 1 şi 2 ani, cât poate dura efectul acestei intervenţii.

Timpul de păstrare a efectului tratamentului de umplere a pomeţilor depinde şi de vârsta pacientului, dar şi de calitatea pielii şi de cantitatea de acid hialuronic injectată. Asta nu înseamnă că mai mult este neapărat mai bine. Medicul ştie exact cât este nevoie pentru ca aspectul final să fie unul proaspăt şi deloc artificial.

Cât durează o şedinţă

Aceasta este încă una dintre multele calităţi ale procedurii de injectare a acidului hialuronic, faptul că este realizată eficient şi rapid. Pentru modelarea pomeţilor nu vei sta mai mult de o oră în cabinet, nu ai nevoie de timp suplimentar pentru recuperare şi nici de zile întregi în care să nu-ţi poţi desfăşura activităţile cotidiene.

Procedura durează între 30 şi 60 de minute, în funcţie de cantitatea de acid hialuronic necesară pentru a împlini aşteptările pacientului şi a-i reda acestuia aspectul tânăr, care musteşte de sănătate.

Cum trebuie să te pregăteşti înainte de modelarea pomeţilor

Ca în cazul oricărei injectări cu acid hialuronic, pacientul trebuie să întrerupă înainte orice tratament pe bază de aspirină, ibuprofen sau anticoagulante ca să minimizeze riscul apariţiei echimozelor la locul injectării.

Este important să ţii cont şi de eventuale alte proceduri estetice pe care le ai programate în această perioadă, precum PRP, peelinguri sau microneedeling. În cazul în care astfel de proceduri sunt asociate într-o perioadă scurtă de timp este un risc mult mai mare de a apărea inflamaţii sau alte mici efecte adverse.

Care sunt indicaţiile după procedură

După efectuarea procedurii de modelare a pomeţilor este important ca pe ten să nu fie aplicat niciun fel de machiaj vreme de 24 de ore, iar zona trebuie păstrată cât mai curată pentru a evita riscul apariţiei unei infecţii.. Prima noapte este şi ea importantă pentru efectul maxim al procedurii, aşa că recomandarea noastră este ca pacientul să doarmă cu faţa în sus.

Trebuie evitată expunerea la soare, căldură sau frig extrem şi efortul fizic intens trebuie întrerupt cel puţin 48 de ore.

Alcoolul ar trebui şi el evitat în primele 72 de ore, la fel ca şi fumatul, care are efecte negative asupra absorbţiei de acid hialuronic. Masajul sau traumatismele în zona feţei trebuie amânate şi ele vreme de o săptămână de la intervenţie, iar procedurile dentare sau orice alte intervenţii estetice trebuie evitate în primele 2 săptămâni.

Care sunt principalele reacţii adverse

Modelarea pomeţilor cu ajutorul fillerelor pe bază de acid hialuronic este o procedură uşor de suportat de către pacient, fără riscuri majore. În unele cazuri pot apărea însă, imediat după realizarea intervenţiei, câteva edeme şi poate vânătăi, în unele cazuri, iritaţii, dar toate vor dispărea de la sine în câteva zile.

Care sunt contraindicaţiile

Persoanele cu alergii la oricare dintre componentele produsului nu pot efectua astfel de intervenţii sub nicio formă. Procedura este contraindicată şi în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, dar şi în cazul persoanelor care suferă de o infecţie a sinusurilor sau cu herpes. Pacienţii care suferă de diabet sau au probleme de coagulare a sângelui sunt şi ei excluşi din categoria pacienţilor viabili pentru astfel de proceduri.

Cât durează efectul

Fiecare pacient are caracteristici diferite, de la vârstă la calitatea pielii, de la factorii de mediu de care a avut parte până la stresul resimţit de-a lungul vieţii. E firesc aşadar ca durata efectului modelării pomeţilor să nu fie exact aceeaşi pentru toţi pacienţii şi tocmai acesta este motivul pentru care medicul este cel care recomandă frecvenţa cu care poate fi realizată această procedură.

Pentru cei mai mulţi dintre pacienţi durata medie de păstrare a acidului hialuronic în pomeţi este de 12-18 luni, însă există multe cazuri în care aspectul proaspăt, întinerit rămâne vizibil până aproape de 2 ani.

Regulile esteticii faciale spun că o faţă tânără este încadrată într-un triunghi care are baza la nivelul frunţii şi vârful, la nivelul bărbiei. Procesul de îmbătrânire face ca acest triunghi să fie inversat, modelarea pomeţilor prin injectarea unor fillere pe bază de acid hialuronic fiind metoda ideală de a readuce triughiul la locul său, odată cu aspectul tonifiat şi restaurarea volumului la nivelul feţei. Este o procedură minim invazivă, dar cu efecte spectaculoase şi mai ales naturale.