• Slimming face/ tratament bruxism

Slimming face sau cum să obții o față mai subțire cu ajutorul toxinei botulinice

Când ne gândim la Botox, ne gândim la tratarea liniilor fine și a ridurilor de expresie, dar știai că acesta poate fi de ajutor și în conturarea și subțierea feței? Slimming face sau subțirea feței cu ajutorul toxinei botulinice, renumitul Botox, este o procedură din ce în ce mai populară care oferă rezultate vizibile și de durată.

Ce este Slimming face?

Slimming face este o procedură simplă și noninvazivă, dar cu atât mai eficientă, care implică injectarea toxinei botulinice la nivelul mușchilor maseteri pentru a crea o linie a maxilarului mai subțire. Ce sunt mușchii maseteri? Sunt mușchii care răspund de modul în care mestecăm și care din cauza trecerii timpului sau a încleștării dinților (bruxism), ne pot da un aspect mai voluminos și rigid al feței. Ce face toxina botulinică? Aceasta relaxează mușchii maseteri, care devin mai puțin activi și își reduc astfel dimensiunea.

Fie că îți dorești o linie a maxilarului mai subțire și pomeți mai pronunțați, ori ești în căutarea unei soluții pentru tratarea afecțiunilor precum bruxismul, procedura de Slimming face realizată în cadrul clinicii noastre Illuma Clinique poate fi tratamentul de care ai nevoie, fiind disponibilă atât pentru femei cât și pentru bărbați. .

Cum se realizează procedura?

Cea mai bună parte a procedurii de Slimming face este faptul că aceasta se realizează fără vreo intervenție chirurgicală care să te oprească din ritmul vieții tale de zi cu zi. Procedura se axează pe mușchii maseteri, care sunt injectați cu toxină botulinică prin 1 – 5 înțepături pe fiecare parte a feței. Ca totul să meargă și mai rapid și comfortabil, vom aplica o cremă anestezică înainte de începerea procedurii. Numărul de injectări pe fiecare zonă tratată, precum și cantitatea de toxină botulinică introdusă variază de la persoană la persoană. Acest aspect se stabilește împreună cu medicul Illuma care te tratează, înainte de începerea procedurii.

Ce simți în timpul procedurii?

În timpul procedurii de Slimming face vei simți un discomfort minim pentru că întreaga procedură durează aproximativ 10 – 15 minute. Vom folosi un ac fin, cremă anestezică, apoi câteva înțepături și ești gata de plecare.

Ce rezultate se obțin în urma procedurii?

Procedura de Slimming face îți poate transforma complet fața. De fapt, poți trece de la un maxilar foarte voluminos, la o față subțiată în doar câteva săptămâni.

Vei putea observa primele rezultate în doar câteva zile de la procedură, însă efectul final va fi sesizabil peste aproximativ 2 săptămâni. Fața ta va deveni mai alungită și frumos conturată, iar posibilele diferențe dintre cele două părți ale feței se vor dimuna și ele.

În general, rezultatele se îmbunătățesc semnificativ pe parcursul primului an de tratament. Pentru a te bucura cât mai mult timp de aspectul obținut, îți recomandăm să repeți procedura de minim 2 ori pe an. În cele din urmă, pe măsură ce mușchii feței se vor relaxa în timp, va fi nevoie de injectarea unei doze mai reduse de toxină botulinică și vei putea prelungi perioadele de timp între tratamente.

Cât durează o ședință?

Procedura de Slimming face poate fi inclusă cu ușurință pe agenda ta, între alte activități specifice stilului tău de viață. Cu toate că la Illuma Clinique am dezvoltat un spațiu relaxant din care nu îți vei mai dori să pleci (uite, aici un tur virtual), știm că timpul tău este prețios, așa că cu ajutorul specialiștilor noștri te poți bucura de această procedură în doar o jumătate de oră, apoi poți reveni la programul tău obișnuit.

Cum trebuie să te pregătești înaintea procedurii?

Procedura de Slimming face este una noninvazivă care nu presupune pregătiri speciale, cu toate acestea, îți recomandăm să te hidratezi bine înainte, să nu consumi alcool cu o seară înainte de procedură și să informezi specialiștii noștri Illuma Clinique cu privire la medicamentațiile pe care le-ai urmat sau le urmezi în prezent.

Care sunt indicațiile după procedură?

Urmează sfaturile specialiștilor noștri pentru a te bucura de un rezulat final cât mai apropiat de cel dorit:

  • în primele seri de după procedură încearcă să dormi cu fața în sus;
  • evită alte proceduri estetice sau dentare în următoarele 14 zile;
  • nu fuma și nu consuma alcool în primele 72 de ore;
  • nu aplica machiaj pe zona tratată timp de 24 ore;
  • nu masa zona tratată.

Care sunt principalele reacții adverse?

Injecțiile, din timpul procedurii de Slimming face, sunt ușoare înțepături cu o doză redusă de toxină botulinică, așa că reacțiile adverse sunt raportate foarte rar. Cel mai frecvent se poate observa înroșirea feței, dar acest fenomen dispare în 1-2 zile de la procedură. În primele zile este posibil să observi, de asemenea, mici asimetrii ale feței, dar și acest lucru se va estompa odată ce toxina botulinică se va integra complet.

Care sunt contraindicațiile?

Procedura de Slimming face nu este indicată pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Totodată, diverse afecțiuni ale mușchilor faciali pot interfera cu această procedură, dar la Illuma Clinique suntem aici să te îndrumăm în funcție de nevoile tale specifice. Programează un consult aici.

Cât dureaza efectul?

Te poți bucura de rezultatele procedurii de Slimming face de la 4 luni, până la chiar și 6 luni. Așa cum menționam și mai sus, rezultatele se îmbunătățesc semnificativ pe parcursul primului an de tratament.

Contactează-ne pentru o programare cu unul dintre medicii Illuma Clinique!

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite solicitare