• Tratamentele vasculare cu laserul Nd:YAG

Tehnologia laser avansată Nd:YAG este special concepută pentru a ținti și distruge vasele de sânge care alcătuiesc aceste tipuri de leziuni, lăsând nevătămat țesutul înconjurător. Leziunile vasculare – petele roșiatice sau violacee ale vaselor de sânge care s-au spart sub piele, vene tip păianjen, pete sau capilare sparte – sunt anomalii relativ frecvente ale pielii. Unele malformații venoase sunt congenitale, sau apărute la naștere. Altele se dezvoltă și devin vizibile în timp. Leziunile vasculare congenitale sunt reprezentate de petele de tip semne de naștere, pete colorate și alte malformații venoase. Leziunile vasculare dobândite, apar mai târziu în timpul vieții și includ venele tip păianjen și venele varicoase.

Indiferent de originea și tipul acestora, tratarea leziunilor vasculare are beneficii atât estetice, cât și medicale. Energia laserului este absorbită de vasele de sânge, determinându-le să se coaguleze și în cele din urmă, să dispară conducând către îmbunătățirea aspectului pielii. În plus, tratamentul cu laser poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de complicații asociate cu anumite tipuri de leziuni vasculare, cum ar fi sângerările și infecțiile.

La Illuma Clinique folosim pentru această procedură echipamentul Motus AY de la Deka, un sistem ultraperformant, cu ajutorul căruia putem adapta cu ușurință tratamentul la caracteristicile specifice ale leziunilor vasculare pe care dorești să le tratezi.

Ce este laserul Nd:YAG pentru tratamentele vasculare?

Laserul Nd:YAG este o tehnologie laser utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni vasculare, cum ar fi venele de tip păianjen, venele varicoase și alte tipuri de vase de sânge nedorite. Tehnologia sa implică utilizarea unui cristal (Nd:YAG – granat de aluminiu ytriu dopat cu neodim) ca mediu laser pentru laserele în stare solidă. Laserul Nd:YAG utilizează o lungime de undă de 1064 nm, care este absorbită selectiv de hemoglobina (proteina care transportă oxigenul) din vasele de sânge, ceea ce face ca acestea să se încălzească și, în cele din urmă, să fie distruse. Căldura determină, de asemenea, contracția colagenului din țesutul înconjurător, ceea ce poate îmbunătăți aspectul pielii.

În cadrul Illuma Clinique, am ales să abordăm tratamentul leziunilor vasculare cu ajutorul laserului Nd:YAG de la Deka, un echipament performant care ne permite să personalizăm procedura în funcție de zonele pe care dorești să le vizezi. Laserul Nd:YAG este un tratament non-invaziv, sigur și eficient pentru multe tipuri de leziuni vasculare.

Cum se realizează procedura?

Procedura implică utilizarea laserului Nd:YAG pentru a emite impulsuri de lumină care vizează vasele de sânge. Laserul este trecut peste piele, emițând impulsuri de lumină care sunt absorbite selectiv de hemoglobina din vasele de sânge. Căldura generată de laser face ca vasele de sânge să se încălzească, să se descompună și, în cele din urmă, să fie reabsorbite de organism.

Ce simți în timpul procedurii?

În timpul procedurii, pacienții pot simți o ușoară senzație de încălzire, dar aceasta este de regulă tolerabilă. Unele persoane pot avea o ușoară senzație de înțepătură sau furnicătură, ca atunci când te pocnește un mic elastic. Cu cât comunici mai deschis cu echipa Illuma Clinique, cu atât mai mult vom putea adapta intensitatea tratamentului la un nivel confortabil și totuși eficient. În plus, datorită echipamentului Motus AY pe care îl folosim în clinica noastră, disconfortul și riscul de efecte secundare sunt reduse la minimum.

Ce rezultate se obțin în urma procedurii?

Rezultatele procedurii pot varia de la un pacient la altul, dar majoritatea pacienților noștri observă o reducere semnificativă a aspectului vaselor de sânge tratate. Procedura este cea mai eficientă pentru vasele de sânge mici și superficiale, dar noua tehnologie de tratament cu laser Nd:YAG se dovedește a fi de succes și pentru vasele mai mari sau mai adânci, deși este posibil să ai nevoie de mai multe ședințe într-un astfel de caz. Numărul de ședințe va depinde, de asemenea, de mărimea și localizarea vaselor tratate, precum și de răspunsul individual la tratament.

Cât durează o ședință?

O ședință poate dura între 15 și 45 de minute, în funcție de mărimea și localizarea vaselor pe care dorești să le tratezi.

Cum trebuie să te pregătești înaintea procedurii?

 • evită expunerea la soare sau alte forme de radiații UV timp de câteva săptămâni;
 • evită anticoagulantele sau alte medicamente care pot afecta vasele de sânge;
 • rade zona de tratament cu o zi înainte de programare;
 • nu aplica loțiuni pe zonă înainte de programare.

Care sunt indicațiile după procedură?

 • evită să faci baie sau să te speli cu apă foarte fierbinte;
 • poți relua imediat activitățile zilnice obișnuite, dar evită activitățile fizice extenuante;
 • evită expunerea directă la soare după tratament;
 • protejează zona tratată cu o cremă de protecție solară cu SPF 30 sau mai mare.

Care sunt principalele reacții adverse?

Cu toate că riscul de apariție a unor reacții adverse în urma tratamentelor vasculare cu laser Nd:YAG este redus, la Illuma Clinique datorită experienței și echipamentului utilizat, trebuie să știi că acestea pot include o ușoară roșeață sau iritație temporară a pielii. Alte reacții adverse pot include umflături ușoare, mâncărimi sau bășici, dar și acestea ar trebui să dispară rapid. În cazuri rare, unele persoane pot prezenta o reacție adversă mai severă, cum ar fi apariția unor cicatrici.

Care sunt contraindicațiile?

Nu este recomandat să urmezi tratamente vasculare cu laserul Nd:YAG dacă:

 • ai infecții active ale pielii sau inflamații în zona care urmează să fie tratată;
 • ai tulburări active de coagulare a sângelui sau un istoric de cicatrici cheloide;
 • ești însărcinată sau alăptezi.

Cât durează efectul?

Tratamentul vascular cu laser Nd:YAG folosit in clinică utiliează  un sistem de ultimă generație, astfel, oferind rezultate excelente  în doar câteva ședințe. De obicei, există o îmbunătățire chiar și după un singur tratament, aspectul inestetic al leziunilor fiind redus sau eliminat complet.

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite solicitare