Cum scăpăm de iregularități ale pielii, cicatrici post-acneice și pori dilatați?

 Cicatricile acneice, ridurile profunde, rozaceea, porii dilatați și pigmentarea pielii sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă numeroase persoane. În încercarea de a găsi soluții eficiente, lupta este anevoioasă, deoarece peeling-urile superficiale efectuate acasă reușesc cu greu să îmbunătățească aspectul pielii.

Și în acest caz te întrebi ce ai de făcut, te documentezi și urmezi sfaturile ca la carte, dar rezultarul este dezămăgitor. Din acest motiv, trebuie să ai în vedere faptul că tratamentele care vizează afecțiunile pielii necesită o schemă personalizată, cu terapii combinate, ce vor avea ca rezultat ameliorarea progresivă. Lucru imposibil de realizat singur, în propria locuință.

Avem o singură piele pentru toată durata vieții și trebuie să o îngrijim pe măsură, pentru că reprezintă oglinda stării de sănătate a organismului. Să te simți bine cu tine înseamnă să trăiești frumos, ceea ce aduce cu sine confortul psihic.

A sosit timpul să te iubești și să radiezi de fericire prin toți porii. Astfel că venim în întâmpinarea problemelor dermatologice cu echipamentul inovator Venus Viva care asigură un tratament rapid și eficient, înlocuind cu succes metodele clasice chirurgicale- bisturiu, electrocauter.

Cu ajutorul unui scanner computerizat se livrează energia laserului într-o formă fracționată pentru realizarea fabuloasei proceduri de skin resurfacing- reîntinerirea pielii prin refacerea suprafeței acesteia ce are ca rezultat reducerea ridurilor, liniilor sau a pigmentației, retexturarea și revitalizarea pielii. Precizia face ca radiofrecvența fracționată să reprezinte o alegere ideală, inclusiv pentru pacienții cu leziuni multiple sau cu întindere mare, situate în zone greu abordabile.

Modul fracționat împarte fasciculul laser principal în microfascicule punctiforme care penetrează adânc dermul și generează microleziuni profunde, urmând a fi înconjurat de țesut intact. Pielea neafectată favorizează cicatrizarea mai rapidă, iar începând cu săptămânile 3-4 după tratament și continuând cu următoarele luni are lor remodelarea cutanată, cu formarea de colagen nou.

 

Cum decurge procedura?

Aplicarea tratamentului se face după pregătirea în prealabil a pielii. Ulterior, alegem combinațiile de parametri potrivite pentru fiecare zonă.

Procedura se efectuează sub anestezică topică, mai exact se aplică o cremă anestezică pentru ameliorarea disconfortului local.

Abia acum are loc magia! Pentru îmbunătațirea aspectului pielii se folosește un instrument care emite pulsații scurte de lumină intensă, acționând asupra straturilor superioare ale pielii. Tehnica poate fi realizată la diferite profunzimi.

Ce se întâmplă după tratament?

Pielea va fi roșie, iar în zilele următoare va apărea o crustă subțire. Însă nu te îngrijora, deoarece se va elimina în doar câteva zile.

Este imperios necesar să aplici protecție solară (cel puțin SPF 30) în fiecare zi, pentru a evita apariția petelor pigmentare.

De asemenea, evită expunerea la solar, băile calde sau exercițiile fizice solicitante imediat după tratament.

Când apar rezultatele?

La aproximativ două săptămâni, noul strat de piele sănătoasă începe să se formeze. Se observă creșterea fermității pielii, calitatea și textura acesteia fiind vizibil îmbunătățite.

Rezultatele radiofrecvenței fracționate sunt de lungă durată, fiind ușor de observat chiar și în lunile care urmează.

De câte sesiuni ai nevoie?

Numărul de sesiuni necesare depinde de intensitatea parametrilor utilizați și de tipul afecțiunii tratate.

Majoritatea pacienților necesită 3-4 tratamente pe zonă. Fiecare tratament se efectuează la un interval de 4 săptămâni.

Pentru întreținere, recomandăm un tratament la 6 luni.

Care sunt contraindicațiile?

Nu se recomandă persoanelor cu:

  • Defibrilator intern / stimulator cardiac sau orice alt implant electric activ în organism
  • Orice afecțiuni active în zona de tratament (de exemplu erupții cutanate)
  • Istoric al tulburărilor cutanate sau al pielii foarte uscate
  • Actual sau istoric de cancer (inclusiv alunițe pre-maligne)
  • Afecțiuni concurente severe (de exemplu, afecțiuni cardiace)
  • Sarcina sau alăptarea
  • Istorie a bolilor în jurul zonei de tratament care este stimulată de căldură (de exemplu, herpes)

De acum nu mai ești nevoită să îți ascunzi imperfecțiunile! Alegerile pe care le faci îți dau încredere în forțele proprii și te ajută să te simți bine în pielea ta.

Iar noi ne-am dovedit a fi întotdeauna cea mai bună alegere!