Vergeturile sunt liniile fine si albe de pe corp, care apar ca urmare a deteriorarii fibrelor de elastina, o proteina specifica pielii.

Ce tipuri de vergeturi exista?
  • Vergeturi rosii (striae rubra) – sunt striatii recente, proaspat aparute pe piele
  • Vergeturi albe (striae alba) – sunt striatii mai vechi si necesita un tratament complex, fiind greu de estompat.
  • Vergeturi care apar in timpul sarcinii (striae gravidarum), de regula pe abdomen;
  • Vergeturi care apar la pubertate (striae distensae);
  • Vergeturi de culoare neagra sau gri inchis (striae nigrae) care apar la persoanele cu ten inchis la culoare;
  • Vergeturi de culoare albastru inchis sau violacee (striae caerulea) care apar tot la persoanele cu ten inchis la culoare;
  • Vergeturi care apar la persoanele cu sindromul Cushing (striae atrophicans) din cauza tratamentului prelungit pe baza de corticosteroizi,
  • In urma interventiilor chirurgicale sau trauma (striae atrophicae)

Vergeturile apar atat la barbati, cat si la femei si in prezent nu exista nici o metoda 100% eficienta pentru tratarea lor. Insa la Illuma Clinique avem o serie de tratamente revolutionare pentru imbunatatirea lor.

Nu toate vergeturile arata la fel. Aspectul lor variaza in functie de vechimea lor (recente sau de mai multa vreme), cauzele care le-au provocat, zona de pe corp unde au aparut si de tipul de piele pe care il ai.

Care sunt cauzele vergeturilor?

De la consumul deficitar de lichide, consumul de alimente sarace in vitamine, utilizarea de steroizi anabolizanti, care forteaza cresterea in masa musculara, intinzand la maximum pielea si lasand semne pe corp

sau sedentarism si obezitate, la schimbarile hormonale frecvente, insotite de fluctuatii de greutate intr-un timp scurt, sarcina sau afectiuni ale glandei tiroide, care determina o lipsa de elastina in derm.

Ce tratamente exista?

▪Radiofrecventa Fractionata

▪Laser CO2

▪Microneedling

▪Prp (terapia vampir)

▪Mezoterapie injectabila

▪Peeling-urior chimice

▪Aplicarea de creme si uleiuri special concepute pentru atenuarea vergeturilor

Vergeturile se pot trata si chiar estompate vizibil, cu cele mai noi tehnologii disponibile. Dupa un consult de specialitate, medicul poate recomanda mai multe tipuri de proceduri, in functie de necesitatile tale.

Daca te-ai hotarat sa apelezi la una dintre metodele de tratament pentru a scapa de vergeturi cu ajutor specializat, atunci poti sa faci o programare la Illuma Clinique.