Radiofrecventa fractionata este o o metoda excelenta de rejuvenare cutanata prin stimularea productiei de colagen. Este una din cele mai eficiente tehnici de intindere a pielii imbunatatind aspectul ridurilor – fine sau profunde – din jurul ochilor, gurii sau de la nivelul obrajilor, ajutind si la corectia porilor dilatati, a neregularitatilor fetei, a cicatricilor post-acneice, post-varicela sau post-traumatice, a anumitor tipuri de pete pigmentare dar si a vergeturilor sau a pielii flasce de la nivelul fetei (pleoape, linia mandibulara), gatului, decolteului sau a corpului, aparuta in urma curelor de slabire sau dupa nastere.

Stimuland colagenul propriu, rezultatele sunt naturale, fara a schimba fizionomia persoanei.

Radiofrecventa fractionata livreaza energia in profunzime, creand mici leziuni controlate la nivelul dermului profund, inconjurate de tesut intact, cu capacitate regeneratoare. Se declanseaza astfel procesul de vindecare al pielii, prin activarea celulelor responsabile de producerea fibrelor de colagen si elastina, obtinand o piele mai ferma, mai luminoasa si vizibil reintinerita, cu rezultate durabile in timp.

Cate sedinte de radiofrecventa fractionata sunt necesare pentru rezultate optime?

Pentru rezultate semnificative sunt necesare, in medie, 3 sedinte, spatiate la 4 – 6 saptamani, numarul acestora putand varia in fuctie de patologia tratata si raspunsul pacientului.

Prin faptul ca energia este concentrata la nivelul varfului acelor, traumatismul la nivelul epidermului este minim, timpul de recuperare fiind mult mai scurt decat in cazul procedurilor ce utilizeaza lasere ablative pentru rejuvenare, iar riscurile si disconfortul – mult mai mici.

Rezultatele finale se vad la aproximativ 3 luni de ultima sedinta efectuata, dar sunt vizibile de la prima procedura.

Este indicata evitarea expunerii la soare sau surse artificiale de UV, cu 1 – 2 saptamani inainte de tratament si sistarea aspirinei sau ibuprofenului cu cateva zile anterior procedurii.

Cum se realizeaza terapia cu radiofrecventa fractionata?

Dupa curatarea minutioasa a tegumentului, se va aplica o crema anestezica, timp de 45 de minute, pe zona ce urmeaza a fi tratata, procedura in sine durand aproximativ 30 de minute, in functie de suprafata tratata. In timpul tratamentului pot aparea microhemoragii submilimetrice in cazul terapiilor mai agresive, fara efecte adverse semnificative.

Imediat dupa tratament pielea se va inrosi si edematia timp de cateva ore, iar disconfortul se va remite in maximum 24 de ore, perioada dupa care se poate aplica machiaj. Timp de 3 – 5 zile pielea poate fi usor rugoasa, iar hidratarea si fotoprotectia sunt absolut necesare. Dupa 48 de ore pacientii isi pot relua activitatile cotidiene, fara sa mai existe urme evidente ale tratamentului.

 

Cand NU este recomandata radiofrecventa fractionata?

Tratamentul nu este indicat in caz de infectii virale acute sau bacteriene pe zona de tratat (herpes labial, impetigo), acnee activa, eczema cronica sau psoriazis, boli autoimune severe de tipul colagenozelor, tendinta de a dezvolta cicatrici cheloide, la pacienti sub radio si chimioterapie, si in sarcina.

Tratamentul cu radiofrecventa fractionata poate fi combinat si cu alte proceduri?

Poate fi combinat, fara retineri, cu alte tratamente de rejuvenare. Toxina botulinica se administreaza cu 1 luna anterior tratmentului pentru a relaxa musculatura hiperactiva.

Fillerele cu acid hialuronic se recomanda dupa tratamentul  radiofrecventa fractionata pentru a restabili volumul si a mai ameliora ridurile.

Cearcanele si pungile de sub ochi se pot trata in combinatie cu PRP, imediat dupa procedura.

De ce sa alegi Venus Viva la Illuma Clinique?

Venus Viva are la baza noua tehnologie de radiofrecventa fractionata, cea mai puternica de pe piata, compatibila cu toate tipurile de piele. E important de stiut ca radiofrecventa fractionata trateaza pielea in profunzime, ameliorand si cele mai adanci iregularitati ale acesteia.

Venus Viva trateaza cu succes imperfectiunile tenului tocmai pentru ca trateaza pielea in interior, in timp ce alte metode esueaza pentru ca actioneaza la suprafata pielii.

Dr. Cudritchi Irina
Medic Specialist Dermato-Venerologie
Illuma Clinique